Subaru Cosworth Impreza STI CS400 се появи на пазара през 2010 година. И ако сме свикнали повечето производители да залагат на повече, и повече мощност, то Subaru имат малко по-различен подход. Днес, осем години след дебюта на лимитираната Impreza, все още не се е появила по-мощна версия на емблематичния модел.

Subaru Cosworth Impreza STI CS400 бе произведена в едва 75 бройки. Автомобилът разполага с добре познатият 2.5-литров боксер двигател. Инжинерите от Cosworth обаче са се „заиграли“ с бързият хеч-бек. Монтирани са нови бутала и биели, сменена е главата на двигателя, инсталирани са нов турбокомпресор, wastegate, както и custum изпускателна система. И ако още не сте направили аналогия с името на модела, то ще ви улесним, CS400 разполага с точно 400 конски сили.

Освен силовия тунинг Impreza-та е получила по-спортно и ниско окачване, както и нова спирачна система, разработена с помощта на AP Racing. Нека обаче обобщим всичко това в цифри. CS400 се нуждае от едва 3.7 секунди за да развие 100км/ч. или с цяла секунда и половина по-малко от стандартна Impreza STI.

Що се отнася до визуланите разлики, от Cosworth са били наистина семпли и фини. Предната броня е леко преработена с нов лип-спойлер и мрежеста решетка с лого „Cosworth“. Другите промени са нов спойлер и 18-инчови алуминиеви джанти.

За финал Subaru Cosworth Impreza STI е получилo седалки от Recaro, интериорни елемeнти в пиано лак, както и няколко баджа „Cosworth“.