Subaru ще се връща във WRC с нов хот хеч

Subaru

Последните слухове, идващи от Япония, показват, че Subaru се готви да се завърне във WRC. 10 години след като се оттегли от шампионата, японската марка е на път да влезе в надпреварата с нов хот хеч модел.

Твърди се, че инициативата на производителя ще се съсредоточи около B-сегмента (supermini) хот хеч, подобно на Ford Fiesta ST, Volkswagen Polo GTI или Toyota Yaris GRMN.

Подробностите все още са неясни, но вероятно ще се появи модел с 4-цилиндров турбо двигател – може би това ще е боксер като тези, с които Subaru станаха известни – и задвижване на всички колела. Бихме очаквали над 200 конски сили, както и подобрени спирачки, окачване и аеродинамика.

Subaru в момента няма автомобил с такъв размер – поне не на северноамериканския или европейския пазар, на който да се основава моделът. Така че или ще трябва да се развие нова концепция от нулата, или да се разработи съвместен проект.

Подобно на Toyota например, с които те създадоха спортната кола BRZ / 86. Motor1 съобщава, че Акио Тойода желае Subaru да се завърне във WRC, за да се състезава срещу неговата компания и той може да спомогне за осъществяването на идеята.