subaru wrx

От доста години Subaru прави опити да отдели бранда WRX като самостоятелен модел, вместо да представлява само напомпана версия на 4-вратия седан Impreza, както е било досега.
Е, смеем да заявим, че ако WRX изглежда като този прототип показан в Токио, то тогава феновете изобщо няма да го сравняват със скромната Impreza, с която вероятно ще споделят доста компоненти.

Името VIZIV подсказва за множеството визуални елементи вложени във външния вид на 4-вратката, които образуват цялостния новаторски дизайн. Със своите 462.28 см концептът е дълъг почти колкото настоящия WRX Impreza. Ключовите щрихи в тялото на колата са мускулестият силует, хексагоналните огромни арки на колелата, слятите задни светлини (явно стават модерни напоследък), високата странична линия и заден дифузьор, както и заменените с камери странични огледала.
Доколкото е изветно в предницата се е настанил разбира се боксер двигател и ако съдим по пощенската кутия на капака, той ще е подпомаган от турбокомресор.

Преди да се развълнувате прекалено за евентуалния WRX модел, нека само да припомним, че Subaru са известни с навика си да пускат шокиращи протипи, които или не изглеждат изобщо като създадените в последствия коли или изобщо не стигат до създаване. Като страхотния концепт отново на трибуквения бранд от 2013 например.

Стискаме палци този път красотата, която виждаме на изложението да стигне до шоурумите или поне голяма част от нея, защото феновете на марката се нуждаят от нещо именно такова!

Същевременно на щанда на фирмата беше представено и дългоочакваното Subaru BRZ STI, за което можете да научите повече ТУК.