track-tor

Оранжев цвят от Lamborghini, предни и задни светлини от Ариел Атом и 5,7 литров V8 двигател от Chevrolet са само част от елементите, с които Track-tor показва, че не е обикновен трактор.

Агро машината е дело на двама от водещите на Top Gear – Мат Лебланк и Крис Харис, които я построяват с единствената цел да покажат, че и тези тежки возила могат да се справят с обикновените коли по пътищата.

„Темата на филма тази седмица са тракторите и как те блокират движението във Великобритания. Така че се опитваме да ускорим движението. Когато Люис Хамилтън се пенсионира ето таков ще кара.“ – коментира Лебланк за новия епизод на шоуто.

Track-tor е разработен и построен в Центъра за селскостопански технологии на Top Gear и със своите 500 к.с. наистина представлява доооста луд научен експеримент. За да остане здраво стъпил на асфалта му помагат огромното задно крило, 54-инчовите задни гуми, модифицираните спирачки на 4-те колела и разбира се регулируемото въздушно окачване… за къде без такова.

След като бива завършен, тракторът попада в ръцете на опитния пилот на шоуто (за който някои казват, че … имал подобен в гаража) , който успява да достигне максимална скорост от 140 км/ч, разбивайки бившия световен рекорд от 129 км/ч поставен във Финландия.

Официалният представител на Рекордите на Гинес Джак Брокбанк сподели, че изглежда „сюрреалистично“ да профучи истински трактор покрай теб със 140 км/ч. Сигурни сме, че е така и нямаме търпение да го видим в новия епизод на Top Gear.