Speedkore показа Dodge Challenger SRT Demon с 1200 к.с.

Speedkore

Dodge Challenger SRT Demon излезе от производството по-рано тази година, но моделът се завръща триумфално на SEMA благодарение на Speedkore.

Колата изглежда на пръв поглед доста стандартна, но този Demon с карбоново купе. В резултат на това броните, капака, покрива и панелите са изработени от лекия материал. Speedkore не се спря дотук, а карбонизира и предния сплитер, капачките на огледалата и калниците.

Не се знае с колко е отслабнал автомобила, но използването на въглеродни влакна безспорно води до значителни икономии на тегло. Това със сигурност е нещо добро, тъй като стандартният Challenger SRT Demon тежи 1941 кг.

Освен че е по-лек от стандартния модел, Speedkore Demon е по-мощен. Под капака, 6.2-литровият HEMI V8 двигател е оборудван с интейк за въздух, нова дроселова клапа и по-голям компресор. Другите подобрения включват горивна система Triple Four, нови инжектори и настройка от DiabloSport.

Благодарение на всички тези модификации двигателят произвежда 980 к.с. на колелата. Компанията твърди, ч мощта е близо 1200 к.с. на коляновия вал.

Останалите промени включват 14-точков ролбар. Джантите са 20-инчови от HRE, оборудвани с гуми Pirelli P Zero Corsa.

Тъй като колата е проектирана да участва в състезания, компанията вече планира бъдещи модификации. Те включват монтиране на „по-подходящо окачване“ и усъвършенстване на спирачките.