Smart ForTwo на Mansory не е най-обикновената градска кола

Един от най-екстравертните тунери в света, Mansory, отново изуми тунинг средите. Този път жертва на тунера е не суперавтомобил или луксозна машина, а миниатюрния Smart ForTwo.

Малкият градски автомобил впечатлява с широк бодикит, който включва по-големи калници, нови прагове, добавка отпред и заден дифузьор с вградени накрайници. Новата решетка с вертикални лайстни е вдъхновена от съвременните AMG модели, а предният капак, монтираното на покрива крило и капачките на огледалата се отличават с карбонов вид. Масивни 17- и 18-цолови джанти завършват визуалните подобрения. Лилавият цвят пък е доста смел.

Mansory описва интериора като „лек, елегантен и мек, осигуряващ най-доброто усещане за комфорт“. Всичко, което можем да видим, е светла кожа по повечето повърхности. Контрастиращите акценти са в черен пиано лак, както и черните шевове. Логото на тунера може да бъде добавено на волана и седалките.

За разлика от повечето тунинговани автомобили от Mansory, този Smart ForTwo всъщност има повече мощност. 0.9-литровият 3-цилиндров турбо агрегат е подобрен, за да осигури 123 к.с. и 200 Nm въртящ момент, вместо фабричните 89 к.с. и 135 Nm.

От снимките виждаме и модифициран ForTwo кабриолет, отново с променена визия, матова синя боя, нови джанти и същата решетка, наподобяваща Panamericana отвън. Кабината е решена в бяло и синьо с тъмни контрастиращи елементи. Той е по-малко крещящ от купето, но сме сигурни, че всеки би си харесал някой от наточените Smart-ове.