Skoda Vision X Concept ще е малък градски кросоувър

Vision X

Skoda обеща да представи актуализирана версия на своята Fabia хечбек на предстоящото автомобилно изложение в Женева следващия месец. Но това няма да е изцяло нов модел, който чешкият автомобилен производител ще покаже тази година на ключовото европейско автомобилно изложение.

Наред с това, Skoda ще разкрие концепта Vision X, показвайки нов „градски кросоувър“ с хибриден двигател.

Въпреки че ще е представен като шоурум модел, Vision X ще проправи пътя на автомобилния производител да пусне трети кросоувър в своята линия. Изглежда, че той ще се появи под компактния Karoq, който замени Yeti и средно-големия Kodiaq, който споделя основите си с VW Tiguan и Seat Ateca.

Концептът също така ще разшири електрифицираните продукти на Skoda. Компанията се стреми да продава една четвърт от продукцията си с plug-in технология или изцяло електрическо задвижване до 2025 г.

С представянето на нов дизайнерски език отвътре и отвън, Vision X приема „компактни пропорции, представени като идеален спътник за активен, градски начин на живот“. Той ще бъде в ярко зелен FlexGreen цвят, с антрацитен сив покрив, панорамен стъклен таван, 20-инчови джанти и ясно изразени калници.

Междувременно пространството в кабината ще бъде доминирано от изправен дисплей за инфоразвлечение, осветен от кристали. Характерното чешко стъкло ще служи като ключово вдъхновение за най-новата посока на дизайна на марката.

Концептът изглежда доста груб от тези три изображения. Ще трябва да изчакаме малко, когато шоуто започне, за да го видим напълно разкритат.