Skoda Vision RS Concept ще изпомпва 245 коня от хибриден двигател

Vision RS

Skoda току-що пусна нови скици и обяви нова информация за предстоящия дебют на концептуалния автомобил Vision RS на автомобилното изложение в Париж.

Vision RS разполага с хибриден задвижващ механизъм с мощност от 245 к.с., който според Skoda осигурява както динамика на шофиране, така и ефективност. В подкрепа на това твърдение са обявените емисии на CO2 от само 33 г/км. и електрически пробег от 70 километра.

Най-вероятно това означава, че компанията планира емисии под 50 г/км. за производствения модел, за да класифицира автомобила като превозно средство с изключително ниски емисии.

Vision RS комбинира 1.5-литров 4-цилиндров TSI бензинов двигател с турбокомпресор с мощност 150 к.с. и електрически мотор със 101 к.с., заедно с 13 кВт батерия. Резултатите са 7.1 секунди за спринт 0-100 км/ч. и максимална скорост от 209 км/ч. Литиево-йонната батерия може да се зарежда с кабел за 2.5 часа.

Производителят казва, че Vision RS съчетава „емоционален нов дизайн“ с висока степен на устойчивост, тъй като използва рециклиран карбон и веган материали за интериора. В кабината има също осветяеми кристали стъкло.

Vision RS изпълнява двойна роля, тъй като пресъздава както стилистичния език на бъдещите модели на Skoda RS, така и бъдещо компактно превозно средство, което може да очакваме като Rapid. Посоченият модел най-вероятно ще пристигне следващата година, последван от версията RS.