Superb

Skoda тества актуализираната версия на флагманския модел Superb, който ще получи plug-in хибриден задвижващ механизъм.

Тестовият автомобил разкрива незначителни външни промени в дизайна в сравнение с настоящата Skoda Superb. Те включват преработени брони отпред и отзад, а фаровете ще получат освежение, както и решетката, която се очаква да бъде вдъхновена от Vision C. Кабината ще бъде подобрена с най-новите системи за инфоразвлечение на VW Group, както и с нови екстри.

Отвъд някои леки подобрения на съществуващите двигатели, се очаква Superb да замени сегашния 1,4-литров бензинов TSI двигател с най-новия 1.5-литрова TSI на VW Group, включващ технология за деактивиране на цилиндрите. Той ще варира от 130 к.с. до 150 к.с.

По-важното е, че моделът 2019 Superb ще заеме plug-in електрифицираната двигателна система на VW Passat GTE, което означава 1.4-литров бензинов двигател с турбокомпресор, комбиниран с електродвигател с комбинирана мощност от около 215 к.с.

Последните съобщения обаче показват, че Skoda ще използва по-голяма 13kWh батерия за plug-in хибрида в опит да предложи модел с нулеви емисии и пробег от 70 км. VW Passat GTE понастоящем използва 9,9kWh батерия, давайки му до 50 километра пробег.

„Не става въпрос за технологията, но трябва да видим какво очакват нашите клиенти от такъв продукт и колко са готови да платят за него, защото plug-in хибридните системи не идват без пари“, каза Мартин Хрличка, началник на задвижващите системи на Skoda през февруари. „Така че, първо трябва да видим как се справя Superb и реакцията на нашите клиенти.“

Skoda вече обяви изцяло електрически модел за 2020 г., базиран на същата архитектура като  VW ID хечбек.