Skoda Superb се противопоставя на SUV вълната

Superb

Автомобилът на Skoda в средния сегмент на семейните автомобили се нарича „Superb“ и е най-големият в сектора.

Той се основава на Volkswagen Passat, противопоставя се на автомобили като Ford Mondeo и застава над Octavia на върха на гамата на Skoda заедно със SUV-а Kodiaq.

Superb винаги е бил смятан за много практичен D-сегмент автомобил като седан или комби, но последният модел е нещо доста впечатляващо: 660-литров багажник, който може да се увеличи до масивните 1950 литра със сгънати задни седалки.

В комбинация със системата за двойно предаване, която е достъпна за по-горните класове, Superb Комби наистина е чудесна алтернатива за тези, които искат място за пътници и голям багажник, но няма да посегнат към текущата кросоувър/SUV мания.

Какво друго трябва да знае потенциалният купувач? Според прегледа на CarsGuide, той има хубав екстериор, интересна кабина с много оборудване, много системи за безопасност и много място на задната седалка. Шофирането е гладко и сцеплението е добро, дори и при моделите с предно предаване, въпреки че толкова голяма кола за европейските пътища, не е много удобна, тъй като има доста голям радиус на завиване.

Нека видим какво още ще каже рецензентът във видеоклипа, който следва.