Очакваме такситата да бъдат чисти и удобни. Очакваме шофьорите да бъдат точни и професионални. Не очакваме много вълнение от пътуването, но точно това получиха няколко пътника в Прага наскоро.

Skoda изпрати петкратния шампион на Чехия (и един път европейски шампион) Ян Копецки в една от управляваните от него Fabia R5 rally, за да вози пътници от таксиметрови стоянки. Пътуването им най-вероятно ще бъде запомнено за цял живот.

„Шофирането на ŠKODA FABIA R5 през Прага наистина беше уникално преживяване“, каза Копецки. „За щастие никой нямаше проблеми със стомаха. Независимо от това, бях добре подготвен с торбички в цветовете на Skoda в автомобила“ – добави той.

Всеки от 23-та пътници бе натоварен с четенето на записките на Копецки и работата на чистачките, така че да може да изпита какво е да бъдеш навигатор на рали автомобил.

Това беше отлично отбелязване на годината за чешкия производител, спечелил националния шампионат, както и за трети път WRC2, което прави Fabia R5 безспорен крал в своя клас.