Използвайки Skoda Octavia RS 245, треньорът по бойни изкуства Маркус Хаас успя да хване летяща стрела, изстреляна от австрийския олимпийски стрелец Лорънс Балдауф.

Тъй като това бе най-отдалеченият полет на стрела, хваната от ръка от движеща се кола, това се счита за световен рекорд. Също така каскадата е направена, за да се отдаде почит на логото на Skoda, което се отличава със стрела с крило.

Рекордът е поставен на въздушната база Zeltweg в Австрия, и за да се осъществи, са били необходими общо четири месеца планиране. Веднъж изстреляна, стрелата достига максимална скорост от 60 метра в секунда (215 км/ч.), давайки на специалиста по бойни изкуства само 0,5 секунди, за да улови 68 см летяща стрела.

Като цяло, разстоянието между стрелеца и неговата подвижна цел бе  70 метра.

Въпреки това, тъй като стрелата лети по крива, а не в права линия, действителното разстояние, през което тя бе заловена през отворения люк на автомобила, е намалено на около 30 метра, което дава на Хаас такъв малък прозорец за действие – 0,5 секунди.

Що се отнася до Octavia, моделът RS 245 е напълно оборудван, което означава, че мощността идва от 2.0-литров TSI двигател, способен да развие 245 к.с. и въртящ момент от 370 Nm. В права линия, Octavia RS 245 Combi се нуждае само от 6,7 секунди, за да достигне 100 км/ч.