Skoda Octavia 2020 ще получи електрическо задвижване

Octavia

Четвъртото поколение Skoda Octavia вече се тества и е въпрос на време да се появят първи предпроизводствени снимки.

От визуална гледна точка все още нямаме представа как ще изглежда новата Octavia. Френският AutomobileMag обаче твърди, че когато новото поколение се появи на пазара, то ще се откаже от двойните фарове от типа на E-Class и ще изглежда по-класическо.

Вероятно ще видим нова и по-голяма решетка с хромирани елементи, заедно с ревизирани задни светлини и различен интериор, оборудван с най-новите технологии, вероятно включващи нова система за инфоразвлечение и модерен цифров инструментален клъстер.

Под ламарините, новата Skoda Octavia ще използва актуализирана версия на MQB платформата. Същата архитектура ще бъде приета и от Volkswagen Golf Mk8, който се очаква следващото лято, както и бъдешите Seat Leon и Audi A3.

Задвижването на чешкия автомобил ще бъде поверено на няколко бензинови двигателя. Все още е твърде рано да се говори за подробности, но се очаква 1.5-литровият турбо 4-цилиндров агрегат под капака, с около 200 к.с. Ще имаме и RS (vRS) версия, която ще предлага около 250 к.с.

Нещо повече, компанията не изглежда да се отказва от дизеловите двигатели, като се очаква 1.5-литров агрегат да замени сегашния 1.6-литров.

По-нататък се очаква следващото поколение Skoda Octavia да предлага електрифицирана версия с 48V хибридно задвижване.

Точната дата на разкриване на колата е неизвестна към момента, но се очаква към края на 2019 г., или 2020 г.