Skoda Fabia Limited Edition прилича на RS

Fabia

Може и да не е RS, но най-новата Fabia Limited Edition на Skoda е един от най-добре изглеждащите модели на компанията.

Създадена в чест на най-успешната година в моторния спорт за Fabia R5, който е победителят във WRC2, моделът ще се предлага на 21 пазара от февруари 2018 г. в 1300 броя.

Новата Fabia използва 1,4-литров бензинов TSI двигател със 123 к.с., съединен със 7-степенна автоматична DSG кутия с двоен съединител. Производителят твърди, че от 0-100 км/ч. ще отнема 8.8сек., а максималната скорост ще е 203км/ч.

Тази версия на Skoda Fabia идва в Candy White цвят, с контрастиращ черен покрив и „WRC2 2017 champion“ стикер. Моделът стъпва на 17-инчови алуминиеви джанти Savio, предлагани в три цвята: ярко зелено, бяло и черно.

Тя също така получава спортно окачване с адаптивни амортисьори за по-ниска позиция и усъвършенствани възможности за завиване, както и подобрена изпускателна система .

Все още не са излезли снимки на интериора, но Skoda обяви, че „специалната“ Fabia ще получи нови  спортни седалки и спортен волан. Навигационна система Amundsen, климатроник и отопляеми предни седалки ще са част от екстрите. Допълнително моделът ще разполага със задна камера, сензори за паркиране, автоматичните фарове и чистачки, адаптивен круиз контрол и безключов старт са част от стандартното оборудване.