skoda

Преди известно време бяха разпространени слухове, че чешкият автомобилен производител Skoda планира да пусне в производство модели с електрическо задвижване. Тези слухове се превърнаха в официална информация, след като преди дни шефът на компанията Бернард Майер хвърли известна доза светлина върху проекта със свое изказване пред медии.

Според него до три години Skoda ще представи пред публиката първия си изцяло електрически автомобил, а следващите четири ще видим до края на 2025 година.

„Бъдещето на Skoda ще бъде електрическо. До 2025 година ще предложим на клиентите 5 модела с изцяло електрическо задвижване в няколко различни сегмента. Радваме се, че първият изцяло електрически модел на марката ще бъде построен в чешката република.“
Според него това решение отбелязва доверието на Volkswagen Group към Skoda и още повече към Чехия като място за производство на автомобили.

Малко преди 2020 година производителят планира пускането на плъг-ин версия на флагмана Superb, чийто компоненти също ще се създават от завода в Млада Болеслав.
Майер не пожела да навлиза в подробности за електрифицираната моделна гама, но се очаква един от моделите да бъде серийна версия на Vision E прототипа, а не е изключено и концепта Volkswagen I.D. да бъде разработен до заводската Felicia E.