Skoda прикрива Kodiaq GT Crossover като Mazda CX-5

Kodiaq GT

Очаква се Skoda официално да пусне Kodiaq GT coupe-SUV на автомобилното изложение в Чънду този месец. Скоро ще видим новия чешки SUV да се разкрие.

Интересното е, че купе кросоувърът ще е само за китайския пазар като Kamiq. Но дали? Нашите съмнения се подхранват от факта, че четири прототипа Kodiaq GT са забелязани на паркинг в Европа.

Към необичайната картинка е и фактът, че три от Skoda модели са маскирани като SUV -а на Mazda CX-5. Белите прототипи имат подобна решетка, фарове и задни светлини като японския модел. Всички те са фалшиви, очевидно.

Четвъртият прототип включва класически камуфлаж, който ни дава доста ясен поглед върху формата на фаровете и решетката (въпреки че те не са толкова различни от обикновените Kodiaq), както и наклонената покривна линия и острите контури на задните светлини.

Като цяло, Kodiaq GT изглежда точно като модел без камуфлаж, забелязан в Китай през юли. Големият въпрос е дали купе-SUV-ът на Skoda ще бъде достъпен само в Китай или ще се насочи и към Европа. Времето ще покаже, но фактът, че марката го тества в Европа, е доста важна индикация, която не трябва да се пренебрегва.

Въпреки че нищо не е официално, се очаква Kodiaq GT да се предлага в Китай с 2.0-литров TSI турбо 4-цилиндров двигател в две версии: 186 и 220 к.с. 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител DSG ще бъде стандартна, а базовите модели ще бъдат със задвижване на предните колела. Задвижването на четирите колела ще бъде запазено за версиите от по-висок клас.