Singer празнува 10 години с 3 брутални 911-ки

Singer

Singer Vehicle Design навършва 10 години тази година и ще отпразнува случая, като представи своя тестов автомобил DLS, облепен в специално фолио на фестивала на скоростта в Goodwood. Към него ще бъдат прибавени още две 911-ки, които също спират дъха ни.

Първата от тези две специални Singer 911-ки е „Sussex“ изданието, създадено като дискретна джентълменска състезателна кола за пътя. За разлика от другите Singer 911, „Sussex“ се използва ежедневно, от пътуване до работа до посещение на пистата.

„Sussex“ Singer 911 е завършена в Attack Grey с ивици и надписи. Интериорът е решен в черно, виждаме пистови седалки, а лостът за скоростите е вдъхновен от 917. Задвижването е поверено на 4-литров боксерен 6-так.

Другата кола се нарича „Mullholland“ и е създадена изцяло по желание на клиента. Тази 911 се отличава с боя Blue Blood със специални графики, задни прозорци от perspex, фиксирано задно крило и Frog светлини.

Черният интериор също разполага със седалки екстремно шофиране, но тук са отстранени неща като климатик, стерео, интериорни панели и дори звукоизолацията. Двигателят е същият, но е свързан с 6-степенна механична трансмисия. Спирачките са от въглерод керамика.

В допълнение, за втора поредна година ще видим Dynamics and Lightweight Study тестовата кола на Goodwood. DLS Singer се разработва в сътрудничество с Williams Advanced Engineering и други технически партньори, които включват Bosch, Brembo, Michelin и други.

Целта на DLS е да се превърне в най-модерното въздушно охлаждано Porsche 911, което светът някога е виждал. Неговият атмосферен 4.0-литров двигател, създаден с помощта на легендарния инженер на Porsche Ханс Мецгер, може да се развърти до 9,000 об./мин., произвеждайки 500 к.с.