sin r1 550

Новият модел на британската компания с български корени Sin Cars – Sin R1 550 ще покаже обновената си визия на автомобилното изложение в Женева

Както подсказват цифрите в края на името Sin R1 550, спортистът разполага с 550 к.с. идващи от големия 7.0-литров V8 мотор. За да стигнат те до задните колела, суперкарът използва 6-степенна механична скоростна кутия, която вече се предлага и с опция за смяна на предавките от „перца“ на волана.

sin cars
Компанията съобщава също, че е подобрен и въздушният поток към двигателя, посредством по-големи странични отвори, а за да „седи“ по-стабилно колата на пистата, са добавени карбонови детайли по тялото и височината е увеличена с 40мм.

Промени са нанесен и по интериора. Спортно насочените седалки са фиксирани и изработени от въглеродни нишки, но въпреки това предлагат добър комфорт и удобна позиция на седене.

sin-r1
Не е известно все още каква е максималната скорост на Sin R1 550, нито за какво време ускорява до 100 км/ч. За сметка на това от компанията казват, че средния разход е 12л/100км, което честно казано е доста впечатляващо за суперкар с 550 к.с. и V8 двигател.