honda 4x4
Хонда казват, че така би изглеждал 4х4 офроуд модела им

Най-известното и премиум тунинг изложение в света- SEMA, тече с пълна сила и ние не спираме да отсяваме и показваме най-интересното от там. Това с което сега ще ви запознаем, едва ли сте очаквали някога изобщо да видите – огромно офроуд бъги с отворен кокпит от … Honda.

Проектът се казва Honda ROAV и името му произлиза чисто и просто от Rugged Open Air Vehicle. Дизайнът и конструкцията му е вдъхновена от различни модели на компанията, а разработването е поверено на екипа инженери от Honda Research and Development Americas. 

Офроуд машинката Honda ROAV лежи върху шасито на пикапа Ridgeline, но голяма част от периферните елементи, като например седалките и други части от интериора са откраднати от хот хеча Civic Type R – само че в случая са непромокаеми. И тук е момента да нарушим журналистическия морал, коментирайки дизайна на таблото – ужасно е!

За момент си помислихме дали на японците няма да им хрумне обичайната идея да ‘забият’ малолитражен мотор с обем не по-голям от 1.5 литра в коша, но това явно е доста налудничево дори за тях.
По неофициални данни, концептът ще получи 3.5 литровия V6 на Ridgeline, но тази информация почти губи смисъл, тъй като бъгито дори няма да стигне до поточна линия.

Въпреки това ROAV подхожда перфектно на мероприятия като SEMA… или на гаража на бохеми като Дан Билзериан!