Seat Vitoria показва електрическия SUV на бъдещето

Vitoria

Вероятно ще дойде ден, когато дори марки като Seat вече няма да придържат към конвенционалните дизайни на своите продукти, тъй като автомобилите ще бъдат изцяло зависими от компютрите и батериите.

Така че в бъдеще ще видим доста интересни автомобили, тъй като много от днешните аеродинамични решения ще остареят поради различни причини, освен ако разбира се не става дума за суперавтомобил, чиято нужда ще е съвсем различна.

Компактният кросоувър за масовия пазар няма нужда да запазва формата си. Така мисли и Айтор Амиго Лопез, показвайки своя възглед по въпроса.

Според неговия създател, Vitoria е кръстен на баската община, която носи същото име. Междувременно, характеристиките, които биха помогнали на тази концепция, са нейният просторен интериор, независимо от компактния външен вид, електрическото задвижване и автономна система от пето поколение, което означава, че автомобилът ще е напълно самостоятелен.

Много интересна технология ще е системата за разпознаване на лица, която заедно с четец за пръстови отпечатъци (тези кръгли бутони на вратите) ще направят влизането наистина лесно, без да се налага използване на ключ и дърпане на дръжката на вратата.

След като влезете вътре, ще имате достъп до Wi-Fi, Bluetooth, Apple CarPlay и Android Auto, както и личен асистент, който вероятно ще бъде безкрайно по-добър от всичко, което е на разположение днес. Ето това ще бъде Vitoria през 2030 година.