Seat вече приемат поръчки за лимитираната весрия на хот-хеча си – Leon ST Cupra Carbon Edition. Ако искате колата, то трябва да сте много бързи, тъй като едва ли компанията ще произведе повече от 500 бройки.

Seat Leon Cupra е страхотен хот-хеч, но каквото и да си говорим е един от най-бюджетните на VAG групата. Този лемитирана версия – Carbon Edition смалява до минимум разликата между Seat-а и „по-богатите“ си братя. Най-голямата разлика между Cupra и Golf GTI са именно малките детайли, които са са изработени от по-скъпи материали при VW-ена. При Carbon Edition изглежда почти от нищо не е спестено, защото както се досещата от името – карбона присъства на всякъде!

Колата е оборудвана с 19-цолови джанти, по-големи спирачни апарати от Brembo, карбонови дивузьор, лип, както и много малки детайли. Все още не разполагаме със снимки на интериора, но няма да се изненадаме и там да има присъствие на детайли от въглеродни влакна.

Що се отнася до агрегата, то там всичко е стандартно. Carbon Edition носи традиционният 2.0TFSI с 300к.с. А тъй като версията е комби, колата разполага и с 4Х4 система за задвижване, както и автоматична скоростна кутия с двоен съединител.