Seat Leon ST Cupra е елегантно достъпно предложение

Leon ST Cupra

Днес, ако искате бързо и компактно комби, имате няколко възможности за избор, като Ford Focus ST, Skoda Octavia vRS и, разбира се, Seat Leon ST Cupra.

Сега ще се съсредоточим върху последната, тъй като тя беше разгледана от CarBuyer.

Рецензентът сравнява Leon ST Cupra с малко по-мощния и по-скъп Volkswagen Golf R, на който се базира, и продължава да говори за екстериора, който не разкрива какво се крие под капака.

Кабината е почти идентична с обичайното комби и това може да е проблем за тези, които плащат повече за по-мощния модел. Но ако можете да го преживеете, тогава си струва да се отбележи, че кабината е добре построена, с добри материали и всичко е лесно за използване и интуитивно.

Багажникът може да не е на същото ниво с други подобни автомобили, предлагани от Volkswagen Group, но все пак ще събере доста багаж и това е всичко, което има значение в крайна сметка, освен цената, разбира се.

Спортното компактно комби има 300 к.с. и 380 Nm от турбокомпресорния 2.0 литров двигател, насочени към предните колела чрез ръчна или DSG скоростна кутия. Ако искате система AWD, оставате само с DSG, въпреки че моделът с предно не трябва да се игнорира.

В движение, Leon ST Cupra е отпускащ и доста удобен. Всъщност той е също толкова удобен, колкото и обикновеният Leon ST в нормален режим, но ако изберете „Cupra“ всичко ще се промени.

За пълното ревю и всички подробности за бързото комби на Seat, кликнете върху видеоклипа по-долу.