Leon Cupra

След посещение при ABT Sportsline, Leon Cupra е готов да се изправи срещу големите момчета, а именно Audi RS3 Sportback и Mercedes-AMG A45.

Може да не е толкова мощен, колкото гореспоменатите модели, но този испански хот хеч ще окаже доста съпротива.

2.0-литровият 4-цилиндров турбо двигател предлага 370 к.с. и 460Nm въртящ момент, което е подобрение със 70 к.с. и 80 Nm спрямо Leon Cupra.

Освен добавянето на ново ECU и нова изпускателна система, ABT Sportsline не са пипали друго по колата. Автомобилът остава с предно предаване, за разлика от RS3 Sportback и AMG A45, но има начин да се възползвате от AWD: ако изберете ST (комби варианта) и за предпочитане в Carbon Edition модификация, която е ограничена до 300 коли.

Подобряването на автомобила включва и нови джанти, предлагани от ABT. Размерите от 18 до 20 инча се предлагат в различни нюанси и могат да бъдат в комплект с гуми за писта при допълнително заплащане.

Последният ъпгрейд включва интегрирани светлини с логото на тунера.

Не е задължително да притежавате Leon Cupra, за да се възползвате от предложенията на ABT, тъй като портфолиото им включва тунинг пакети за различни двигатели на компактния хеч на Seat.

Например, 1.4-литровият бензинов агрегат може да доставя 160 к.с. вместо фабричните 122 к.с., а 2.0-литровият дизелов двигател произвежда 210 к.с. спрямо 184 к.с.