SEAT Leon 2020 показва елегантност преди дебюта си

Leon

Seat Leon е известен с младежката си насоченост и по-голямата си достъпност спрямо VW Golf, на който се базира. Подобно на предстоящата 8-ма генерация на известния германец, Leon също ще предложи цялостно обновление. Нека ви покажем какво ще ни поднесат испанците.

Динамичен дизайн

Моделът е по-спортен спрямо братята, базирани на MQB платформата Golf, Audi A3 и Skoda Octavia. Купето приема еволюционен дизайн, който се отличава с по-плавни линии и изчистени повърхности. Оказва се, че SEAT черпи вдъхновение от Mazda, правейки модела да изглежда ръчно изработен.

Отпред виждаме динамично LED осветление, по-широк централен отвор и насечен капак. Страничният профил дава вид на купе, а вратите са по-разчупени. Задницата ще приеме стопове, подобни на SUV-а Tarraco, двоен накрайник на изпускателната система и симпатичен дифузьор.

Leon

Интериорна изтънченост

Очаква се новият Leon ще последва Golf и да приеме всички нови технологии, които можем да очакваме за класа. Ще видим напълно дигитален инструментален панел, инфоразвлекателна система и по-малко бутони, заменени от touch повърхности.

Оформянето на интериора се вдъхновява от концепта Formentor. Така в интериора ще видим луксозни повърхности, контрастни шевове и амбиентно осветление. Пътниците ще се чувстват по-комфортно, като комби версията ще предлага дори повече практичност.

Хибридно задвижване

Задвижването ще включва 1.0 и 1.5-литрови бензинови агрегати, както и 1.6-литров дизел, свързан с 48V хибридна система. Също така на разположение ще получим и plug-in вариант. В Cupra Formentor, тази система произвежда 245 к.с. Очаква се 1.5-литровият TSI агрегат да стои в основата на хот хеча Cupra Leon и да предлага до 50 км. електрически пробег.

Мощността ще бъде препращана към колелата чрез DSG трансмисия с двоен съединител, а интелигентната динамична настройка на шасито (DCC) за Cupra ще допълни допълнително възможностите за управление.

Съперници и дебют

Основните конкуренти на Leon включват гореспоменатия Volkswagen Golf, Skoda Octavia и – до известна степен някои версии на Audi A3. Други достойни алтернативи са Ford Focus, Mazda3, Hyundai I30, Opel Astra, Honda Civic, Peugeot 308, Kia Ceed и Toyota Corolla.

Очаква се изцяло новият Leon да бъде разкрит през септември на автомобилното изложение във Франкфурт, а продажбите ще започнат в началото на 2020 година.