SEAT най-сетне разкри Tarraco

Tarraco

Кросоувър линията на SEAT се разраства през последните няколко години, а компанията използва автомобилното изложение в Париж, за да представи най-големия си модел – Tarraco.

Проектиран за по-големи семейства, 2019 Tarraco стои над Ateca и разполага с еволюционен дизайн, който подсказва бъдещия дизайнерски език.

Стартирайки отпред, кросоувърът разполага с отличителна решетка и LED фарове. Забелязваме и традиционните пластмасови елементи, агресивни линии и доста хром.

Кабината бие на Skoda Kodiaq, но Tarraco има уникално табло, преработен волан и 8-инчова инфоразвлекателна система с технология за управление с жестове. Другите акценти включват 10,25-инчов цифров инструментален клъстер и седалки за седем души.

Tarraco идва стандартно с доста системи за подпомагане на водача, включително Front Assist и Lane Assist. Клиентите ще могат да поръчат адаптивен круиз контрол, сигнализация на мъртва точка, разпознаване на знаци и асистент при задръстване.

Под капака имаме три различни двигателя. Базовият бензинов агрегат е 1.5-литров 4-цилиндров турбо, който предлага 148 к.с. Той е свързан с 6-степенна ръчна трансмисия, която изпраща мощността към предните колела.

Tarraco може да бъде оборудван с 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, който изпраща 187 к.с. през 7-степенна DSG скоростна кутия и система за задвижване на всички колела.

От дизелова страна моделът предлага 2.0-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 148 к.с. и 187 к.с. Първият ще се предлага с предно и задвижване на всички колела, докато по-мощният двигател ще е само с DSG кутия и система 4Drive.

По-късно Tarraco ще се предлага с „алтернативни технологии за задвижване“. Компанията отказа да даде информация, но вероятно ще очакваме хибриден вариант.

Tarraco е построен върху MQB-A платформата и има система за динамично управление на шасито, която автоматично се настройва в зависимост от пътната повърхност и стила на шофиране.

Някои могат да се усъмнят в нуждата от още един кросоувър, но SEAT мисли по друг начин. Освен че той ще доведе до нови клиенти и ще повиши имиджа си, моделът ще има „важен ефект върху печалбите“, тъй като кросоувърът ще достави „висок финансов принос“ за крайния резултат на компанията.

Tarraco ще бъде пуснат в началото на следващата година, а предварителните поръчки ще започнат през декември.