Scuderia Cameron Glickenhaus даде заявка за бъдещия шампионат по издържливост

Scuderia Cameron Glickenhaus

Scuderia Cameron Glickenhaus пусна първите официални снимки на автомобила, с който ще се състезава в новия клас Hypercar в Шампионата по издържливост (World Endurance Championship).

Автомобилът, който все още няма официално име, беше загатнат не толкова отдавна и изглежда също толкова див, колкото и на тийзъра.

Първото нещо, което се набива на очи, е огромното крило. Дизайнерите на SCG изглежда са се вдъхновили от Alfa Romeo BAT от 50-те години на миналия век, чийто огромни крила стърчаха над задните колела. Е тук те са свързани с напречна опора, създавайки огромен спойлер.

Крилото не само има уникален външен вид, но, вероятно създава купища притискателна сила без да нарушава въздушното съпротивление. Отпред SCG доближават състезателя с останалите модели на малката компания.

SCG не разкрива официални спецификации за новия си състезателен автомобил, освен, че ще бъде задвижван от 3,0-литров twin-turbo V6. Джеймс Гликенхаус преди това заяви, че този двигател ще доставя 650 к.с. на задните колела и ще бъде допълнен с KERS система със 150 к.с., задвижваща предната ос.

Двойка заводски автомобили ще се състезават в клас Hypercar, а клиентски отбори също ще имат възможността да използват платформата. В допълнение SCG ще изгради няколко шосейни версии, за да отговори на изискванията за хомологация.

Другите компании, потвърдили участието си в новата серия, която ще стартира за сезон FIA WEC 2020/2021, са Toyota, Aston Martin и ByKolles Racing.