Вероятно някои от вас вече се сещат за коя кола ще ви разкажем. Сивата красавица е собственост на Пламен Янев и не случайно си е спечелила прозвището дизеловото S3.

Ако сте част от някоя Audi група във Facebook, то е почти сигурно, че сте виждали колата на Пламен, тъй като често е в центъра на ожесточени дискусии. Нека обаче обърнем внимание на самата нея. Не е голяма изненада – 1.9TDI, помпа-дюза със стоково 131 конски сили и предно предаване. Всъщност A3-ката е в ръцете на сегашния си собственик от едва две години, а вече е сменила няколко визии и е получила сериозен допинг под капака.

Впоследствие колата почти се превръща в Audi S3 визуално. Монтирани са предна и задна броня, лайстни на праговете, крило, волан, скоростен лост, километраж, както и елементи в пиано лак от хот-хеча. А що се отнася до разцветките, колата наистина минава през доста различни визии за скромните две години. От фолиране с надписи „Revo“, през камуфлаж, та до сегашното пастелено сиво, което изглежда просто…БРУТАЛНО!

Както казахме, Пламен обича да си играе с визията на „дизеловото“ S3.

Но определно смятаме, че с актуалната визия е…ГРЪМ!

Най-любопитното обаче е скрито под предния капак. Монтиран е хибриден турбокомпресор с GT2262 на основата GT2260 от BMW X5 – 235кс., инжекторите са сменени с CPC +108%. Поставен е и нов разпределителен вал – Dbilas dynamics. Интейкът, както и изпускателнта система са изградени от неръждаема стомана с диаметър от 76мм. Разбира се, стоковия инеркулер също е заменен с по-голям челен. Филтърът пък е панелен, дело на K&N. Колата разполага и с два софтуера, като с единия разполага с мощност от 272к.с. на гуми (около 300 на мотор), а с другия с 282 к.с. на гуми (над 310 на мотор).

И както всяка бърза кола, така и бързото TDI не прави изключение, относно стабилността, като е монтирано регулируемо окачване. С цел намаляне на теглото предните седалки са дело на FK – 7кг. бройката. Най-доброто постижение на 400 метра за момента е 12.9 секунди, но не забравяйте – на предно предаване!

Галерия: Svilen Bachev Photography