Roma е последното конче от конюшната на Ferrari

Roma

Ferrari представи официално най-новото си творение, наречено Roma.

Считан като икона на италианския дизайн, Roma се стремi да възприемe „безгрижния, приятен начин на живот, който характеризира Рим през 50-те и 60-те“.

Ferrari не каза много за модела, но виждаме аеродинамична предница с малка ретро решетка. Тя се намира над ясно изразен сплитер и е заобиколена от запонящи се фарове с „плаващи“ дневни светлини.

Roma се отличава със спускащ се надолу капак и полегато предно стъкло. Можем да видим изваяната каросерия, която има непрекъсната линия благодарение на плоските дръжки на вратите.

Roma

Дизайнът на автомобила става по-агресивен отзад, тъй като Roma има раздути калници с вградени LED задни светлини. По-голямата част от бронята е доминирана от черен дифузьор, от който гордо стърчат четири изпускателни накрайника.

Вътре забелязваме високотехнологичен интериор, който разполага с дигитален инструментален клъстер и уникална инфоразвлекателна система с вертикална ориентация. Дори пътникът получава своя собствена инфоразвлекателна система, въпреки че не е ясно дали тя ще бъде стандартна или опционална.

Освен всички дисплеи, Roma има „плаваща“ централна конзола с уникален селектор за предавки, който е разделен на три отделни секции. Кожата и алкантарата преобладават по повърхностите, както и металните и гланцирани черни детайли.

Вече е потвърдено, че Roma се задвижва от турбо 3,9-литров V8 двигател, който произвежда 612 к.с. и 760 Nm въртящ момент. Той е свързан със същата 8-степенна трансмисия с двоен съединител, която беше представена в SF90 Stradale.

Това дава възможност на купето с тегло 1472 кг да ускори от 0 до 100 км/ч. само за 3,4 секунди. Времето до 200 отнема 9,3 секунди, докато максималната скорост надвишава 320 км/ч.

В момента не се знае кога ще стартира моделът, но Ferrari каза, че Roma „предлага на претенциозните клиенти финес и изисканост.“