Dawn

3362. Точно толкова броя Ghost, Wraith, and Dawn продаде Rolls-Royce миналата година по целия свят.

Това беше добра година за британския производител, но той все още не може да превърне превозните си средства в нещо, което бихте могли да наречете „обикновено“ или „масово“ както и да насилите въображението си. Освен ако не прекарате много време сред футболисти или петролни барони.

Все пак има някои, които винаги ще се стремят да покажат своите различия пред останалите, най-често в паркингите на най-елитните заведения в света. Подобно на Manabu Goto, японски ентусиаст, който е преобразил своя Dawn  в… ще кажем „по-необичайна“ степен.

Белият бял кабриолет е оборудван с бодикит Wald, снишено окачване и свръхголеми джанти Forgiato Troppo-ECL с червени акценту(за да съответстват на спирачните апарати). Изглежда, че джантите са били изправяни няколко пъти, но това е почти неизбежно, когато се движите на 24-инчови колела в голям град.

Не можем да си представим, че колелата и окачването дават усещане за спокойно возене, колкото първоначално са планирали инженерите в Гудууд, но след това разбираме, че това не е точно идеята в този случай.

Автомобилът е забележителен, но е доста по-ненатрапчив спрямо другото возило на Гото. Когато той не се търкаля наоколо в Токио в своя Dawn, той кара розово Lamborghini Aventador SV Roadster, което е толкова привлекателно за суперавтомобил, че едва ли има по-разпознаваема кола в Токио.