Renault Zoe e-Sport обещава да се превърне в хипер хеч

Zoe e-Sport

Чували ли сте за Zoe e-Sport? То беше представено от Renault преди две години и половина като концепт за истински хипер хеч, задвижван изцяло на ток.

Не сме чували нищо за модела от 2017 г. Досега. Шефът на елетромобилите на френския производител Жил Норман каза пред TopGear, че може да се открие бизнес възможност. Въпреки това технологията на настоящите батерии не би могла да се справи с подобен автомобил, но Renault работи върху нови батерии от следващо поколение. Това може да отвори повече възможности.

E-Sport беше повече за тестване, да покаже, че електромобилите не са скучни. Това беше инструмент за комуникация, който много добре достигна целта си. Реакцията беше много силна. Хората ми казваха „ние се интересуваме, можеш ли да направиш нещо подобно?“, каза той. „Все още не сме стигнали до заключение, но се замислих, че приемането на тази концепция бе толкова положително, а някои от нашите конкуренти вече са определили ресурси за нещо подобно.“

Със заздравена конструкция, по-висока мощност от по-новия и по-голям Mercedes-AMG A45 S и ускорение като на суперкар, Zoe e-Sport Concept беше похвален от тези, които имаха късмета да го карат. Двата електродвигателя произвеждат 454 к.с. и 640 Nm въртящ момент. При тегло от 1400 кг, са нужни едва 3.2 секунди, за да достигне моделът до 100 км/ч.