Renault Shared Mobility Concept бе уловен на видео

Renault Shared Mobility Concept

Получаваме по-добър поглед върху идеята за Renault Shared Mobility Concept, тъй като прототипът бе уловен по време на снимки в Барселона.

За дебюта си на автомобилното изложение в Женева следващия месец Renault Shared Mobility Concept е футуристичен транспортен модел, който има „плаващи“ LED светлини и цифров дисплей, където обикновено се намира решетката. Концептът има и голям прозорец и огромни арки, които се простират от покрива до калниците.

Придвижвайки се по-надолу, виждаме стъклени врати и колела, които сякаш не докосват земята. Последните елементи трябва да спомогнат за подобряване на аеродинамиката на концепцта.

Renault не каза много за модела, но наскоро потвърди, че той  „въплъщава визията си за споделена градска мобилност“. Компанията заяви също, че тя „се стреми към улесняване  живота на клиентите“ и концепцтът ще предлага същата тази философия.

Въпреки че малко се знае за модела, вероятно той ще има автономна система за задвижване. Няколко компании планират да предложат автономна услуга за придвижване с кола и Waymo наскоро стана първият бизнес играч в Съединените щати, който получи разрешение за пускане на услугата за возене без водач.

Предвид предназначението си на робо-такси, възможно е концептът да използва електрически задвижващ механизъм. Това ще помогне да се намалят оперативните разходи, както и да се даде възможност на модела да работи без емисии.

Макар да не очакваме да видим производствена версия на модела, става все по-ясно, че автономната технология за шофиране и мобилните услуги ще променят транспорта, който познаваме.