Renault Megane Sport Tourer е стилно компактно комби

Megane

В Европа комбитата се предлагат във всички размери. Можете да ги получите в малки, компактни или средни размери, както от премиум марки, така и от по-нисък клас.

Вземете Renault, например. На повечето пазари се предлага Clio estate, въпреки че ако имате нужда от повече пространство, винаги можете да се доверите на Megane Sport Tourer или на по-големия Talisman Grandtour.

В този преглед обаче, Carbuyer прави задълбочен поглед към Megane Sport Tourer – кола, която те смятат за много впечатляваща, а също и доста добре изглеждаща, ако  харесвате хечбек с 5 врати.

Оставяйки външния  вид, Megane Sport Tourer предлага до 1504 литра място в багажника, ако сгънете задните седалки. Renault твърди, че ще имате най-дългия багажник за товарене в сегмента.

Интериорът е относително просторен, въпреки че двама възрастни ще се поберат по-добре на задните седалки отколкото трима, има качествени материали и повече от прилични стандартни опции. Колата на клипа е версията GT Nav, която се отличава със спортни седалки, лого на GT Line и спортен комплект и цена от £ 28,000.

Задвижването на автомобила идва от TCe 205 агрегат, а тестовата кола достига 100 км/ч. за 7,4 секунди, въпреки че повечето купувачи няма да се нуждаят от толкова много мощност и може би ще искат по-нисък клас версии.