Megane RS Trophy-R

Renault Megane RS Trophy-R се явява като най-добрият хот хеч в момента на пазара. Това е най-бързият автомобил с предно предаване на Nurburgring и един от най-чистите за шофиране днес.

Начинът на Renault Sport да извлече по-голяма скорост от Megane RS не се е променил през годините; новият Trophy-R е подложен на строга диета, което я прави по-лек със 130 кг. Това е постигнато чрез по-тънко стъкло на задните врати, карбонов капак, липса задни седалки, по-леки предни седалки и дори липса на задна чистачка.

Шасито също е модифицирано, като са добавени амортисьори Ohlins и по-леки пружини. Аеродинамиката е подобрена, а за капак са поставени и карбонови джанти.

Въпреки това, една от най-големите разлики на Trophy-R в сравнение със стандартния Megane RS е отстраняването на активната система за завиване на задните колела. Това се прави с цел по-чисто усещане на пистата.

Мощността все още идва от 1.8-литровия 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 296 к.с. и 400 Nm въртящ момент. Тук няма опция за трансмисия с двоен съединител, само ръчна 6-степенна.

Renault твърдят, че новият Megane RS Trophy-R е способен да достигне 100 км/ч. за 5,4 секунди и максимална скорост е 262 км/ч.

Новият Renault Megane RS Trophy-R ще бъде произведен само в 500 броя за избрани пазари, включително Франция, Германия, Великобритания, Швейцария и Япония. Цените във Франция започват от 55 000 евро.

Последните новини, свързани с модела са, че той успя да счупи още един рекорд. Spa-Francorchamps падна в ръцете на амбициозния французин, който записа време от 2:48.338. Това е с цели 5 сек. по-бързо от Civic Type R.