Renault Megane RS Trophy трябва да се доказва доста, но французите неведнъж са показали, че знаят как да създадат нелепо бърз хот хеч. Въпросът е, може ли той да победи VW Golf GTI TCR на пистата?

На хартия френският хот хеч е доста близък с GTI TCR. Неговият 1,8-литров турбо двигател произвежда 296 к.с., което е с 10 над Golf. Времето му до 100 км/ч. е 5,7 секунди а германецът е с десета по-бърз – 5,6 VW. При килограмите разликата също е незначителна – 11 кг. по-леко е Renault-то – 1419 кг.

Списание Evo изправи Renault Megane RS Trophy и Golf GTI TCR на пистата Anglesey във Великобритания, за да разбере кое от двете е по -бързо.

RS Trophy се предлага с 6-степенна ръчка, докато VW Golf GTI TCR се идва само със 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Предимството изглежда на страната на Golf, но французинът има система с 4 завиващи колела.

Golf GTI TCR се отличава доста, особено в завой спрямо стандартния GTI, но не може да се скрие от гневния френски хеч. Megane RS Trophy показва, че е по-фокусираната машина от германския си съперник, като се отличава с по-голяма рязкост и като цяло повече сцепление.

Вече не трябва да е изненада, че Megane успя да зададе по-добро време за обиколка. А вие очаквахте ли нещо друго от хечбек с Trophy в името?