duster

Renault Duster е един от най-продаваните компактни SUV-та в Азия (по-конкретно в Индия), станал популярен с добрата си цена, возия и не чак толкова лоши офроуд качества.

За да разберем, обаче, колко „не лоши“ са качествата му извън пътя, сме избрали да ви покажем видео на руската авто медия Motor.ru, която не се притеснява да накаля „от главата до петите“ чисто новото Renault Duster.

Продаван под бранда на френския производител, малкият SUV е пуснат в продажба в Русия през 2012 година и от тогава е претърпял няколко освежавания. В последната си версия получава доза външни промени по екстериора и интериора, както и леко увеличение на мощността от 1.5 литровия турбодизелов мотор, който вече се …гордее с цели 109 к.с. Не са много, но тук говорим за представител от сегмента на достъпна цена, а пък и това, което от Motor.ru отбелязват във видеото като коз, не е мощността, а клиренсът от 20 см. на новия Duster.

За локация на теста е избран огромен кален полигон, на който съвесем наскоро се е провел танков биатлон с представители от 13 страни. Калта изглежда безпощадна, но дали ще изплаши модерния френски всъдеход?

Именно докато Алексей Жутиков обяснява, че малкият Duster е напрактика незътаваем, четирите гуми попаднаха в лепкавата глина и приключението с офроуда свърши. Минути след това, обаче, колата бе качена на 4 вериги, които освен по-голямото сцепление, увеличават и клиренса на машината, а това което остана да разберем след това е, дали Duster ще успее да победи реален танк Т-80 при придвижване в естествения му хабитат.

Военната машина разполага с тежест, огромни вериги и газотурбинен Mi-8 двигател с 1250 к.с. от хеликоптер. Ако остане разсърдена след загуба на финала, пък ,може да си отмъсти с уръдието в радиус от 3 км. Развръзката оставяме на вас!