Renault Clio 2019 ще бъде полуавтономно супермини

Clio

Renault продължава разработката на следващото Clio 2019 и тежко маскиран прототип бе уловен на пътя.

Петото поколение на френския мъник ще използва актуализирана версия на CMF платформата на сегашния модел, като Renault иска Clio да се превърне в един от най-технологичните модели в сегмента си.

Характеристики като 2-ро ниво на автономност и хибриден задвижващ механизъм се очаква да бъдат предложени от самото начало, докато някои доклади казват, че тя ще бъде добавена по-късно.

Полуавтономната система вероятно ще използва същия софтуер и хардуер като в различни Nissan-и, което ще позволи на компактното Clio да се движи само, а водача да е готов да поеме контрола по всяко време.

Има слухове, че Renault ще се откаже от дизеловите двигатели за следващото Clio, но шансовете са, че новото поколение ще продължи да ги предлага. Съществуващият 0.9 литров TCe бензин ще бъде заменен с нов 1.0-литров агрегат. Очаква се и новият 1.3-литров турбо бензин, разработен съвместно с Daimler.

Интериорът ще включи почти всички възможности за свързване, включващи голям дисплей за инфоразвлечение, подобен на по-големия Megane, с възможност за цифров клъстер.

Новото Renault Clio ще придобие по-чист външен вид, като ще наподобява концептите Megane и Symbioz. Камуфлажът на тестовия автомобил не разкрива много, освен задните врати, които все още имат скрити дръжки и малко по-късия надвес отзад с по-динамичен вид.

Новият модел се очаква да направи своя дебют на автомобилното изложение в Париж, така че очаквайте да видите много тестови автомобили през следващите месеци с намаляващ камуфлаж.