Captur Coupe

Манията по Coupe SUV-овете е в разгара си, BMW първи показаха на света този тип автомобили. Логично, макар и с леко закъснение бяха последвани и от друите Premium марки. И ако до сега Coupe джипките бяха възможни само за най-заможните клиенти, ето че от Renault ще се погрижат и за средностатистическия потребител.

На снимките ще видите скрит зад тежък камуфлаж Renault Captur. По-всяко вероятност модела ще се прицели в потрибителите, които са грабнати от идеята на BMW X4 и Mercedes GLC, но нямат възможност за толкова скъп SUV. И въпреки, че автомобила е умело замаскиран, то няма как да ни убегне скосяващата се линия на тавана в задната част на Captur-а. Най-вероятно Renault-о ще получи и C-образни LED светлини по подобие на новия Megane.

Що се отнася до двигателите, вероятно автомобила ще поличи и новия 1.3-литров бензинов агрегат с мощност вариращата между 115 и 160 конски сили. Впрочем за тези от вас, които не са запознати, малолитражката е съвместна разразботка с Daimler и може да се срещне и в новия Mercedes A-Class.

Любопитна подробност е, че според доклади, SUV-а освен като Renault, ще се предлага и като Dacia, но с друго име. Така че определено ще станем свидетели на най-бюджетния SUV Coupe, който света е виждал.