Renault разработва кросоувър, базиран на Clio

Renalut

Тези изображения показват, че Renault ще се изправи срещу новия Fiesta Active на Ford, като създаде малък кросоувър, който обаче ще е по-малко агресивен от новото Clio.

Не е известно дали автомобилът ще бъде наречен Clio Cross или нещо подобно. Така или иначе, малките кросоувъри в Европа не посрещат голямо търсене.

Предстоящият псевдо-SUV на Renault е очевидно по-малък от почти всички компактни кросоувъри в Европа като Renault Captur, Opel Mokka или Ford Ecosport. Това означава, че Renault ще се насочи към младите купувачи, които се нуждаят от нещо, с което да се придвижват в градска среда, но с малко по-голям просвет, отколкото типичнично супермини.

В сравнение със следващото поколение Clio, неговият дизайн изглежда по-малко динамичен, с по-малко дизайнерски линии по профила му. За да компенсира, прототипът разполага с покривен багажник и вероятно ще дойде с пластмасови акценти по калниците.

Подобно на предстоящата 5-та генерация на Clio, тази по-висока алтернатива би трябвало да се похвали с модерни възможности за свързване вътре в себе си, голям дисплей за инфоразвлечения, цифров инструментален клъстер и автономия Level 2.

Що се отнася до неговите двигатели, той би могъл да има хибридна опция, докато съществуващите 0.9-литрови бензинови двигатели TCe ще бъдат заменени с по-нови 1.0-литрови двигатели, поне в новото Clio. Това означава, че 1.3-литрови да намери място тук.

Виждайки този прототип в дивата природа е възможно да очакваме премиера на модела към края на 2019 г.