Range Rover SV Coupe изглежда доста елегантен с по-малко врати

SV Coupe

Много преди да има кросоувър купета като BMW X4, имаше SUV-ове с две врати, които можеха да се справят с много повече от паркингите в предградията. Range Rover SV Coupe припомня тази ера, тъй като отдава почит на оригиналния модел, който стартира като двуврат вариант през 1970 година.

Виждайки тези изображения, изцяло новият модел е безспорно Range Rover, тъй като предните и задните брони наподобяват фейслифт варианта, представен през октомври миналата година.

Дотук стилистичните прилики завършват, като SV Coupe се отличава с по-полегато предно стъкло и спускащ се назад покрив с панорамни стъклени панели. Моделът е лишен от задни врати и възприема нови странични вентилационни отвори, както и намаляване на височината.

Луксозният стил продължава в кабината, тъй като можем да видим първокласна кожена тапицерия, луксозна дървена облицовка и метални акценти. Цялостният дизайн отразява стандартния модел, но купето разполага с две отделни задни седалки, които са разделени от централна конзола. Задните пътници изглежда нямат много пространство, но те ще имат собствени вентилационни отвори и контрол на климатика.

Малко известно е, че SV Coupe ще бъде построен от Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations и производството ще бъде ограничено до 999 бройки. Моделът ще бъде показан в Женева, в това сме сигурни.