Range Rover Evoque II 2020 започва да се разкрива

Evoque

Може би Evoque на Range Rover се превърна в огромен хит за британския производител. Със зашеметяващ дизайн, дело на Гери МакГоверн, луксозният SUV на Land Rover достигна продажби отвъд очакванията.

Въпреки това, той се позагуби през годините и други конкуренти бързо напипаха успешната рецепта. Това е модел, който Range Rover не иска да сбърка, така че предстоящото второ поколение ще пренесе познатия си вид, който ще успокои лоялната клиентска маса.

Минимализмът е очевиден отвътре и отвън, където марката се насочва към своя корпоративен дизайн. Мислете за следващия Evoque като смесица от по-големия Velar и настоящия модел – макар и с по-изгладена повърхност и органични преливания.

Evoque

Range Rover създаде тези изображения с очертания модел, за да загатне стилистиката на Evoque и да подскаже някои дизайнерски решения. Виждаме плаващ покрив, тънките LED фарове, а отзад се забелязват изразен заден спойлер, по-агресивна броня и Velar-подобни стопове.

Следващият Evoque ще се отличава с по-подходяща кабина с по-висококачествени материали с прецизност. Тя ще включва напълно цифров инструментален клъстер и два 10-инчови дисплея.

Очаквайте множество помощни функции като: помощ при паркиране, поддръжка на лентата, адаптивен круиз контрол, повече полуавтономни възможности, разпознаване на пътни знаци и 360-градусова камера.

Второто поколение Evoque се очаква да се основава на същата LR-MS архитектура като сегашната кола, която също е споделена с Jaguar E-Pace и Land Rover Discovery Sport.

Evoque

Външните размери трябва да останат близки до настоящата версия, като само леко увеличават вътрешния обем. Задвижването на четирите колела ще остане стандартно, като Evoque ще получи типичния пакет от асистенции и режими на Land Rover. Не очаквайте да се появят 2-вратата версия, или кабрио варианта обаче.

Заедно със споделянето на платформата си, задвижванията на Evoque ще отразяват и тези в Jaguar E-Pace. Той използва нов 2.0-литров 4-цилиндров агрегат с турбокомпресор с различна мощ, достигаща до 296 к.с. Дизеловите предложения, базирани на 2.0-литровия Ingenium двигател, ще доставят между 148 и 237 к.с. Мощността ще бъде изпратена към настилката чрез 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Предвиждаме и наличието на plug-in хибриден модел, комбиниращ трицилиндров 1.5-литров двигател от серията Ingenium на Jaguar-Land Rover, заедно с 48V електрическа система. Европа и други избрани пазари се очаква да получат 2.0-литров дизелов двигател с 48V мека хибридна версия.

Оригиналният Evoque създаде подкомпактен луксозен off-road сегмент, така че очаквайте моделът от второ поколение да засили още повече своя ръст, като се бори с BMW X1 и X2, Mercedes-Benz GLA, Volvo XC40 и Audi Q3.

Evoque 2020 ще дебютира в Лондон на 22 ноември, като поръчките ще стартират по същото време, въпреки че продажбите няма да започнат до второто тримесечие на 2019 година.