реставриран range rover

Златистият реставриран Range Rover Classic от 1978 ще бъде представен на ретроизложението в Париж другата седмица

Много често можете да чуете от автомобилните маняци изречение от типа „Едно време колите бяха по-добри/ по-здрави“ – да, някои хора биха дали всичко да притежават току що произведена бройка от любим стар модел автомобил.

Е, сега феновете на стария класически Range Rover от 1970 г. ще получат тази възможност.
Компанията съобщи плановете си, че ще задейства проекта Land Rover Classic за пълното прераждане на 10 екземпляра от легендарния модел, както направи миналата година със Series 1. Партидата ще предлага напълно ръчно реставрирани ретро джипове, даващи възможност на клиентите да закупят чисто нов Range Rover от 1970г. Странно нали?

Преродените коли ще бъдат боядисани в цвят Bahama Gold, а интериорът ще се изработи от кожа и плат. Двигателят – V8 3,5-литров, захранван от карбуратор ще намери мястото си под капака, като 132-те конски сили и 251 нМ ще се предават на четирите колела посредством 4-степенна ръчна скоростна кутия с блокаж на централния диференциал. Както едно време!

Виж също: Range Rover – Еволюцията на дизайна от 1970 до 2017 година

range rover обновен
По реставрирането на всеки Range Rover ще работи опитен екип, който ще се консултира с клиентите за намирането на подходящ екземпляр и избор на номер на шаси. Всичко ще се извършва във фабриката на компанията само с оригинални части, а цената на готовия продукт ще започва от 135 000 паунда. Не е ниска, но все пак купувате чисто нов SUV… от 70-та. 🙂