Сигурно сте чували приказката за грозното пате. Няма как да не се сетите за нея, когато гледате видеото от тази статия, показващо еволюцията в дизайна на Range Rover от 1970 до 2017 година.

Всъщност с първото изречение рискуваме да се навлечем неприятни коментари, тъй като мненията за дизайна на първото поколение Range Rover са били винаги в двете крайности. Някои твърдят, че това е най-красивият, груб модел на марката. Едно е ясно обаче – неговите офроуд качества са признати и от най-големите критици.

Моделът започва началото си през 1969 година. Тогава са разработени 26 различни прототипа, а на следващата година първият истински SUV стъпва по чакълестите пътища. Със своята перманента 4х4 система и перфектни офроуд пропорции Range Rover бързо се превръща в любим на всички ни всъдеход. Лично аз, когато го видя, в съзнанието ми се изобразява автоматично къмпинг, каравана или лодка.

range rover

До 1988 година, моделът се предлага единствено с 2/3 врати. Второто поколение Range Rover ,освен че разполага с 5 врати, опционално предлага и антиблокираща система (ABS). От комапнията твърдят, че това е първият SUV с автоматично въздушно окачване и електронна стабилизираща програма.

През 1994 г. визията претърпява значително опреснявване, за да може да стигнем до 2001 година, когато на пазара излиза трето поколение Range Rover.

През 2012 година наблюдавахме ревюто на четвъртото поколение британски SUV, а в края на видеото е показан и най-новият вариант SVAutobiography Dynamic.

Колкото и тъжно да е с прогреса на поколенията легендарният британски Range Rover  може да се види все повече по паркингите на Моловете и бизнес центровете, отколкото извън пътищата.