Датата е 13-ти, рано сутрин всички пилоти се подготвят за старт на пистовия уикенд в Серес. За щастие, октомврийските температури се оказват идеални за подобрение на времена. Веднага след задължителния брифинг, пилотите започват своите обиколки в стремежа да дадат най-доброто от себе си и техните автомобили.

Това е Racetrack Experience 2018 – пистово събитие от международен характер, организирано от Премиум Рали София – Свети Влас и гръцкия клуб за суперавтомобили Speedsector. На 13-ти и 14-ти октомври над 60 автомобила от цял свят вдигнаха адреналина на пистата в Серес. Сред представителите на Япония бяха Nissan GT-R и Subaru Impreza.

Racetrack experience

Прехвърляйки се от Азия към Европа, прецизните немци бяха представени от множество М модели на марката BMW, Audi R8 и няколко RS модела. Естествено, един пистов уикенд не би бил същият без представители на Porsche. Автомобилите от Щутгарт доминираха на пистата. Нямаше как да не чуем и видим добре познатите на всички шест цилиндрови боксери и то именно 911.

Посетителите имаха възможност да се насладят на една американска класика – реплика на Shelby Cobra. Автомобилът се задвижва от автентичен Roush двигател с обем от 427 кубически инча или превърнато в кубически сантиметри, главоломните 7 литра. Няма да излъжем ако кажем, че сме впечатлени от шофьора, който управляваше автомобила, тежащ 700 килограма, с двигател V8 с цели 7 литра обем и мощност от 550 конски сили.

Не бихме пропуснали и представителите на AMG, и по-специално тунингованото до над 600к.с. C 63S AMG, както и създадените специално за писта AMG GT R. Многобройните посетители на пистата имаха възможност да видят няколко страхотни екземпляра на Ferrari, като Ferrari F360 Modena, F430 Spider, „семейното“ Ferrari FF, 458 Italia и любимото на много автомобилни фенове Ferrari 599 GTO. Разбира се, уикендът в Серес нямаше да е същият без Lamborghini, а именно специалният заводски модифициран Huracan Performante. Моделът разполага с V10 двигател, с впечатляващите 640 конски сили, които в комбинация с уменията на пилота, постигнаха време от 1 минута и 20 секунди и призовото място в Racetrack Experience 2018! На 2ро и 3то място в Класирането с времена 1:24 и 1:25 бяха представители на Porsche: 997 Turbo и 991 Turbo S.

Основната концепция на трак уикенда e да обедини хора от различни националности и култури в една обща страст: суперавтомобилите и тестването на възможностите им на писта!

Racetrack Experience 2018 се организира с подкрепата на BatChavo Inside, BBC Top Gear Bulgaria, Bri4ka.com, Michelin, Stella Artois, Eneos, Markoulakos Law Firm, Spanos AE, Hedera Print House.

Организаторите обещават още вълнуващи събития, които да радват феновете на бързите скорости. Чакаме с нетърпение повече информация за предстоящите им инициативи!