Qashqai, Kadjar и Kuga: Трудният избор при компактните SUV-ове

Kadjar

Сега, когато кросоувърите са най-големият сегментът от пазара, има много малки и компактни модели, от които можете да избирате, ако искате да избягате от компактните хечбеци или дори комбитата.

Вземете Nissan Qashqai, например; лидер в продажбите за миналата година в цяла Европа. Това е един от най-добре оборудваните, практични и приятни модели в своя клас, въпреки че ако го поставите до Renault Kadjar или Ford Kuga, може да откриете, че всички те са много сходни на пръв поглед.

Всъщност, според Carwow, между тях няма много разлики, когато става въпрос за качеството в интериора. Всъщност трябва да се преместите на задната седалка, за да разберете, че Qashqai не е толкова просторен, колкото Renault Kadjar (както за пътниците, така и багажника), въпреки че и двете се основават на една и съща платформа.

На пътя едва ли се усеща разлика между Qashqai и Kadjar. Французинът се справя по-добре с неравностите, но е и по-шумен. Що се отнася до Kuga, изненадващо за Ford, е по-приятен за каране модел от другите два.

В крайна сметка Kadjar печели това сравнение просто защото е по-евтин и по-практичен от Qashqai – все пак цените винаги се различават на пазара. Така че, ако имате нужда от малко повече място, отколкото можете да получите в Qashqai, Kadjar е за вас, в противен случай Nissan-ът не е никак лоша оферта.