Puritalia Berlinetta е поредното бижу от Женева

Berlinetta

Автомобилното шоу в Женева тече с пълна сила и приятните изненади изкачат една след друга. Една от тях е невероятната Puritalia Berlinetta, която е истински шедьовър както визуално, така и технически.

Puritalia Berlinetta включва в себе си хибриден задвижващ механизъм, който комбинира V8 двигател, монтиран отпред, и електромотор отзад. Общата генерирана мощ е 951 к.с. и 1248 Nm въртящ момент, въпреки че показателите за производителността ще бъдат обявени при пускането на модела.

На Puritalia бяха необходими четири години, за да създаде Berlinetta. Моделът седи върху шаси от въглеродни влакна и алуминий и панели от карбон. Моделът е внимателно конструиран, за да получи перфектен баланс от 50/50 разпределение на теглото. Освен това, той разполага с изкуствен интелект, базиран на облак, който „изучава“ стила на шофиране на собственика, за да управлява електрическата енергия.

Berlinetta

Производството ще бъде ограничено до 150 броя и на клиентите ще бъде предоставена пълна свобода на персонализиране. Италианската компания заявява, че на всеки клиент ще бъде осигурен достъп до личен дизайнерски екип.

„Това, което липсва на пазара на суперавтомобилите днес, е уникалното удоволствие сами да проектирате колата си според вашите собствени виждания, както е било през златните години на италианския автомобилен дизайн от 50-те и 60-те години”, каза Puritalia.