6x6

Във видео, датиращо от коледните празници, американският изпълнител Пост Малоун показва своя поръчков VelociRaptor 6×6, който прилича повече на превозно средство, създадено да проучва Марс, отколкото на нормален пикап.

Машината е базирана на Ford F-150 Raptor и както името му подсказва, е с три задвижващи моста, всеки от които разполага с блокаж на диференциала. Вдъхновение, разбира се, от феноменалния Mercedes-Benz G63 AMG 6×6.

За да добавят третия мост, Hennessy режат част от купето, след което го „обличат“ в поръчков бодикит. Тексаската тунинг компания поставя джипа на специално офроуд окачване и 20 инчови гуми за по-груб терен. В комбинация, тези двете неща увеличават клиренса значително.

VelociRaptor-а на Пост Малоун е изпипан в чисто бял цвят с черни матови елементи. В каросерията има специално място за монтирането на кастъм стойка за 50 калиброва картечница, а на покрива е поставен респектиращ LED бар.

Освен това Hennessy модифицират 3.5 литровия V6 туин-турбо мотор, за да се постигнат крайните данни от 602 к.с. и 843 Нм. Промените засягат байпасните клапани, интеркулера, изпускателната система и компютъра.