Posaidon създадоха Mercedes-AMG E 63 S с 1000 к.с.

E 63 S

Новият Mercedes-AMG E 63 S със сигурност създава голямо впечатление. Чудовищният седан е един от най-мощните на пазара, предлагащ представяне, стил и комфорт в едно. Малко фирми са докоснали най-новото поколение E-class, но има много възможности за подобряване на изходящия модел.

Относително неизвестната немска тунинг фирма Posaidon наскоро пусна подробности за последния пакет за E 63 S. Той впечатлява с мощност от 1000 к.с. Той се нарича E 63 RS 850+ и се основава на W212 Mercedes-AMG E 63 S.

Официалните цифри, дадени от компанията в Мюлхайм-Керлих, са 1000 к.с. и въртящ момент от 1350 Nm, като втората цифра е електронно ограничена, за да запази компонентите на задвижването. Тези цифри са драстични подобрения спрямо 585 к.с. и 800 Nm на произведения модел.

За да достигне допълнителната мощ, Posaidon инсталират преработени турбокомпресори, нова система за охлаждане и три-инчова спортна изпускателна система. Електронната оптимизация се извършва от туниерите и има възможност за увеличаване обема на двигателя от 5.5 до 6.5 литра.

Показаният автомобил от Posaidon използва стандартен обем от 5.5 литра и произвежда само 920 к.с. и въртящ момент от 1350 Nm. 1000 к.с. са запазени за автомобили с повишен обем.

7-степенната спортна трансмисия е подсилена, за да издържи на мощността от 1000 к.с. Новите диференциали с ограничено приплъзване, монтирани на предния и задния мост могат да издържат на въртящ момент до 1500 Nm.

По отношение на окачването и колелата, Posaidon използват спортни пружини за предния мост и електронно регулиране на задния мост. Освен тези незначителни промени, са направени още няколко подобрения. AMG джантите и спирачките от въглеродни влакна се пренасят от серийния модел, а интериорът остава напълно непроменен.