Posaidon преминава психологическата граница с Mercedes-AMG S63 Cabrio

S63 Cabrio

Този Mercedes-AMG S63 Cabriolet е един от най-бързите кабриолети, благодарение на силно модифицирания си двигател.

Тъй като това е версията преди фейслифта, Posaidon е трябвало да работи със стария 5.5-литров V8 с две турбини, вместо с новия Twin Turbo 4.0-литров V8, който захранва най-новата версия.

Така или иначе, резултатът е 1,005 к.с. и въртящ момент 1,400 Nm, а обемът е увеличен до 6,3 литра. Немският тунер работи и върху турбокомпресорите, въздушния филтър, коляновия вал и съотношението на компресията.

Благодарение на допълнителните 420 к.с. и 500 Nm въртящ момент, произведени от двигателя, този Mercedes-AMG S63 Cabrio достига от 0 до 100 км/ч. само за 2.9 секунди. Това е цяла секунда по-бързо заводската версия и в крайна сметка ще достигне максимална скорост от 350 км/ч.

Posaidon не ограничава тунинг пакета до кабриолета от серията AMG, тъй като те го предлагат и за други автомобили, оборудвани със същия двигател, като 63 версиите на E-Class, CLS, ML и G-Class.

Що се отнася до цената на пакета, тя не е никак евтина. Но тъй като немският тунер не казва, потенциалните клиенти ще трябва да се свържат със самата компания, за да видят колко трябва да платят, за да изстрелят своите AMG-та до 1000 к.с.