Porsche Taycan ще обезмисли желанията ви за суперавтомобил

Taycan

Съвсем скоро ще станем свидетели на един от крайъгълните камъни в историята на Porsche. Електрическият Taycan се очертава да бъде най-важният модел на компанията за последните години и очевидно очакванията са големи.

Вече знаем, че Porsche ще брандира топ версиите на модела с Turbo и Turbo S. Да, може и да звучи объркващо предвид липсата на двигател и още повече на турбо, но маркетинговият им ход със сигурност ще спечели сърцата ни.

Отвъд блясъка и суетата около новия Taycan, той трябва да носи тежката корона на Porsche. Още когато се появиха слуховете за модела, всеки очакваше високи нива на производителност от порядъка на 600 к.с. Днес, обаче, нещата изглеждат малко по-различни. В свят, в който цифрите продават, Porsche със сигурност ще иска да впечатли.

Както Turbo, така и Turbo S, ще прекрачат лесно бариерата от 600 к.с. благодарение на двата си електромотора и задвижване на всички колела. Но това не е всичко. Всеки би могъл да се възползва от „overboost“ режим за около 2.5 сек., който ще отприщва моментално над 700 коня и около 1020 Nm въртящ момент.

Двата модела ще разполагат с батерии от по 90 кВтч, но S ще се предлага и с допълнителни екстри като керамични спирачки, завиване на четирите колела, 21-цолови колела и по-твърдо окачване. Всички чакаме да видим времето на Taycan „Turbo S“ до 100 км/ч., но предположенията са, че ще е под 3 секунди.

Ще бъдат добавени по-слаби версии на Taycan, включващи един електромотор и задвижване на задните колела.

Официалното ще видим Taycan на 4 септември, което е съвсем съвсем скоро.