Porsche Taycan ще задмине 911 по продажби

Taycan

Само след шест седмици по време на автомобилното изложение във Франкфурт, Porsche Taycan най-накрая ще бъде представен на света. Очаква се той да задмине по продажби емблематичното 911.

Изцяло електрическият Taycan идва след дълго чакане. През последните години Porsche успя да засили интереса към автомобила. Според Auto News, компанията вече е събрала почти 30 000 депозита за Taycan и ще се стреми бързо да увеличи годишното производство до около 40 000 бройки, казва анализаторът на Evercore ISI Арнд Елингхорст.

През 2018 г. Porsche продаде общо 35 600 броя от модела 911 по целия свят, така че изглежда неизбежно, че Taycan, автомобил, който би бил немислим преди десетилетие, ще започне да се продава в по-голям обем от най-емблематичното Porsche.

Клиентите, които искат да притежават електромобила, трябва да отделят депозит от 2500 евро, който ще бъде приспаднат от крайната цена на продажбата. Porsche Taycan ще води битката директно с Model S на Tesla и макар да обещава вълнуващи възможности, ще стартира с далеч по-ограничена мрежа за зареждане от Tesla.

За щастие, Porsche са се заели с инсталирането на станции за зареждане в цяла Европа и Съединените щати, които ще могат да осигурят на Taycan 100 км пробег само за 4 минути.

Първоначално Porsche възнамеряв да изгражда 20 000 Taycan-а годишно, но тази цифра се увеличи значително на фона на голямото търсене. В допълнение, Porsche ще наеме 1500 нови служителя за изграждането на модела и досега са удобрени 1000 от 32000 кандидата.